Wereldwinkel(korting) VAZEN

AbWereldkorting Vazen

Deze maand zet Wereldwinkel Abcoude haar fraaie vazen in het zonnetje. Daarom krijg je deze maand 20% wereldkorting op alle vazen. De meeste zijn geschikt om een vrolijk boeket in te zetten maar alle vazen zijn van zichzelf ook mooi. Niet geheel waterdichte exemplaren worden gelabeld als siervaas.

Fairtrade importeur Kinta kocht voor ons duurzame vazen gemaakt van papier-maché. Oude kranten en houtsnippers en resten capiz schelpen worden verwerkt tot de deze mooie naturel vazen die goed waterdicht zijn. In de werkplaats van Judith Lorna in de heuvels van Cebu, op de Filipijnen is respect voor mensen en natuur van groot belang. De makers van deze prachtige artikelen werken volgens Fairtrade voorwaarden.

Heel speciaal zijn de Raku-gestookte objecten uit Zuid Afrika. Porcupine Ceramics in de buurt van Plettenberg Bay maakt deze unieke vazen. Begaafde kunstenaars, zowel vrouwen als mannen leveren een bijdrage aan elk stuk.
Raku stoken is een specifiek keramisch bakproces dat zowel vuur als rook gebruikt om unieke patronen in het aardewerk te maken. Het werkstuk wordt eerst biscuit gebakken, dan geglazuurd en daarna gebakken in een speciale Raku-oven tot ongeveer 1000 graden. Terwijl het werkstuk nog heet is wordt het in een metalen ton vol houtvezel en wat gras geplaatst. Door de hitte van het werkstuk gaat de houtvezel spontaan branden. Dan wordt het deksel op de ton geplaatst. Als het vuur de zuurstof opgebruikt heeft wordt ook zuurstof uit het aardewerk en het glazuur onttrokken. Dit proces na de brand heet reductie. Hierbij ontstaan de unieke patronen. Daarna wordt het stuk gekoeld in water en bevriezen de patronen. Het resultaat kun je bekijken in Wereldwinkel Abcoude.

Wereldwinkel Abcoude, Brugstraat 9, 1391 GH Abcoude,

ook te volgen op Facebook , Instagram en Twitter