Wereldkorting SCRAP vogeltjes

Wereldkorting 20% op van Scrap gemaakte vogels

De hele maand juli geeft Wereldwinkel Abcoude speciale aandacht aan de kunstenaars uit Zimbabwe. Zij maken de vogels van scrap, gebruikt ijzer.

Bijvoorbeeld Victor en Nomatter Mhember. Zij wonen met hun 5 kinderen in de dichtbevolkte wijk Waterfalls, net buiten Harare. Met een renteloze lening van Fairtrade importeur Gone Arty hebben ze een stuk grond gekocht en een huis met werkplaats gebouwd. Het familiebedrijfje van Victor en Nomatter maakt van afval-ijzer, oude tonnen, hekjes en auto’s prachtige vogels. De inspiratie krijgen zij door de opgestuurde tijdschriften van Vogelbescherming. Steeds ontwikkelen zij nieuwe vogels zoals Grutto’s Kraanvogels, Parelhoenders, Ijsvogels en veel meer. Bij Wereldwinkel Abcoude is het een sport om de juiste naam bij de vogels te zoeken. Zo zijn er o.a. kleine gekleurde vogels als putters, kuif- en pimpelmezen.

Over Putters gesproken, een nieuw duurzaam gemaakt artikel in de Wereldwinkel zijn de Laqueprints. Een uniek met de hand gemaakte print van een oude meester op geschuurd en geborsteld steigerhout. De afbeeldingen zijn openbaar beschikbaar of met toestemming voor reproductie verkregen. Zo zijn er b.v. afbeeldingen van het Puttertje van C. Fabritius of Marten en Oopje van Rembrandt. Ook de Zonnebloemen en Amandelbloesem van Van Gogh ontbreken niet.

Wereldwinkel Abcoude Brugstraat 9, 1391 GH Abcoude Te volgen op Facebook, Twitter en Instagram .