Wereldkorting op Tony’s

In september zijn de Tony Chocolonely’s chocoladerepen bij Wereldwinkel Abcoude in de aanbieding met wereldkorting. Twee repen naar keuze samen voor € 5,50. Lekker voor jezelf of als een (h)eerlijk cadeautje.

De chocoladerepen van Tony’s Chocolonely hebben een missie. Het doel is om een einde te maken aan moderne slavernij en illegale kinderarbeid. Je zou het niet denken, maar dat is helaas nog steeds aan de orde van de dag in West-Afrika. Zo’n 60% van de cacao wereldwijd komt daar vandaan, om precies te zijn van zo’n 2,5 miljoen boerderijen in Ghana en Ivoorkust.

De cacao-keten is ongelijk verdeeld. Aan het begin produceren miljoenen boeren cacao en aan het eind genieten miljarden consumenten van chocolade. Daartussenin zit een handvol chocolade multinationals die er baat bij hebben om de cacaoprijs zo laag mogelijk, zelfs onmenselijk laag, te houden. De cacaoboeren leven hierdoor in armoede met kinderarbeid en moderne slavernij tot gevolg.

Tony’s Chocolonely geeft het voorbeeld dat het anders kan. Door te investeren in lange-termijn-samenwerking met cacaoboeren, betere prijsafspraken en trainingen om de oogstopbrengst en organisatie te verbeteren. Zij laten zien dat het mogelijk is om commercieel succesvolle chocolade te maken zonder slavernij en uitbuiting.

Tot het doel bereikt is, blijven de repen van Tony’s Chocolonely in ongelijke stukjes verdeeld. Het is een smakelijke manier om chocoladefans duidelijk te maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Als je een reep goed bekijkt, zie je dat de onderkant de evenaar voorstelt. Daarboven vormen de stukjes van links naar rechts alle landen in de Golf van Guinee.

Wereldwinkel Abcoude, Hoogstraat 1A, 1391 BP Abcoude, www.wereldwinkel-abcoude.nl

ook te volgen op klik hier en klik hier