Kijktafel of geloofstafel

Achterin de kerk staat bij de zij-ingang een kijktafel, of geloofstafel zoals hij ook wel genoemd wordt.

Op deze tafel staat met eenvoudige middelen een thema uit de bijbel uitgebeeld (zie als voorbeeld de foto). De tekst, een gebed of een uitleg staan erbij. Als je er een kaarsje bij aansteekt, is het een plek van aandacht, om even bij stil te staan en misschien even te mediteren.

De kijktafel nu heeft als thema Tijd nemen voor rust en ruimte in je leven. De titel van een boek van Leo Feijen, waaruit Els voorlas. Waarin een man op zijn verlanglijstje TIJD had staan. Zijn naasten en vrienden moeten moeite doen om een geschenk aan te bieden. Op de kijktafel ziet u veel voorbeelden van cadeau’s van tijd: Tijd om te luisteren, tijd voor een wandeling, de tijd nemen om zo maar even te zitten in een kerk…….  Het is voorgelezen in ons meditatief momentje op de woensdag. Hebt u het niet gehoord, neem dan even de tijd om het terug te luisteren.Klik hier

Zo’n plek is ook thuis heel goed te maken op een hoekje van de tafel, in de vensterbank of een plekje in een open kast. Deze kijktafel of geloofsplekje is dan ook te gebruiken om een kaarsje bij aan te steken terwijl je naar de viering via de kerkradio luistert. Je kunt de plek elke keer veranderen, naar eigen smaak en actualiteit. Zo hou je het levend en de moeite waard om er regelmatig bij stil te staan.

Kom er eens naar kijken in de kerk tijdens de openingsuren, en veel succes als u het thuis ook eens probeert.