Kijk- en geloofstafel herfst, weer en wind

Welk verhaal vertelt deze tafel?

De tafel vertelt eigenlijk 2 verhalen:

Het eerste verhaal is dat van het weer in de herfst met regen, zwiepende takken in de harde wind, mistige ochtenden, herfstnevel, maar ook van de momenten dat de zon schijnt en je, uit de wind, nog de laatste warmte van de zon kunt voelen.

Het tweede verhaal vertelt je als je door “weer en wind” moet, als het hard stormt in je leven, dit kunt doorstaan. Daarvoor heb je o.a. een mantel nodig die je figuurlijk om kunt slaan. Want wat we ook meemaken, God is als een mantel om ons heen. Soms biedt Hij ons een mantel van troost. Of die van geduld, van vastberadenheid, van moed, van acceptatie, van …

De zon staat aan het einde van de weg, samen met een bankje.

Toen ik, rouwend over het overlijden van een heel goede vriend, op een bankje zat, moest ik aan het volgende verhaaltje denken:

Als moeder vogel is gestorven, zegt vader vogel tegen hun kind: “Wij kunnen niet naar de zon toe vliegen, maar de warmte van de zon komt wel bij ons. Samen kunnen we die warmte altijd opzoeken.”

Je koesteren in de warmte van de zon… dat geeft een soort troost en ook het besef dat God van ons houdt. Zo “opgeladen” kun je de storm in het leven ook beter doorstaan.