Wandelen met de Franciscaanse Beweging


Op zondag 25 februari organiseert de Franciscaanse Beweging een bezinnende wandeltocht in en rondom Utrecht. Vertrek is vanuit de Pauluskerk aan het Willem de Zwijgerplantsoen 19 te Utrecht om 12.00 uur. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.

In de genoemde kerk is om 10.30 uur de eucharistieviering waarin Ton Peters ofm voorgaat. De deelnemers aan de wandeling zijn van harte uitgenodigd om deze vierin

g bij te wonen. Na afloop van de viering is er een gezamenlijk koffie-/ theedrinken. Om 12 uur vertrekken de wandelaars.

In 2018 staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leve

n toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om je al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van 6 tot 8 deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.

De Franciscaanse Beweging organiseert al vele jaren wandelingen in het hele land. Wandelen met gelijkgestemden rond een bepaald thema geeft een gevoel van verbroedering en rust. Uit veel wandelingen zijn blijvende vriendschappen ontstaan.

Datum: Zondag 25 februari 2018.

Tijd: Ontvangst met eucharistie vanaf 10.30 uur. Wandelen van 12.00 uur tot 16.30 uur.

Locatie: Pauluskerk, Willem de Zwijgerplantsoen 19, 3571 VJ Utrecht.

Meelopen: info@franciscaansebeweging.nl of 073-6131340.

Kosten: € 5,- (€ 3,50 voor FB-leden).

 

De Franciscaanse Beweging brengt mensen samen die zich aangetrokken voelen tot het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Hun levenswijze inspireert om eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend door het leven te gaan. Zij hechtten niet aan status of materie en hadden onvoorwaardelijk lief. Hun compassie heeft velen in het hart geraakt, en doet dat tot op de dag van vandaag. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.